برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه
0

سبد خرید شما خالی است.

رشد شغلی

دسته بندی :انواع رشد ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ roshdeman_admin 404
رشد شغلی-01

رشد شغلی چیست؟

برای اغلب ما، رشد شغلی فرایندی است که می توان آن را برجسب چند مرحله توصیف کرد. همه این مراحل در مورد هر کسی صدق نمی کنند. اما این مراحل به ما کمک می کنند تا بفهمیم چگونه تصمیم می گیریم شغلی را دنبال کنیم. ما در بحث خود از نظریه رشد شغلی دونالد سوپر روان شناس کمک می گیریم. با این حال، برای منعکس کردن واقعیت های معاصر، تغییراتی را در آن ایجاد کرده ایم.

مراحل رشد شغلی چیست؟

خیالپردازی

اولین مرحله، برداشت غیرواقع بینانه کودک از استعداد شخصی و دنیای کار را شامل می شود. این مرحله خیال پردازی از اوایل کودکی تا تقریبا ۱۱ سالگی حاکم است.کودکان خردسال بر مشاغل پر زرق و برق مانند پزشکی، ورزش ها، و وکالت تمرکز می کنند. کودکان به ملاحظات عملی، مانند هماهنگی این مشاغل با توانایی های آنها توجه چندانی ندارند.

انتخاب موقتی

کودکان در طول مرحله دوم، انتخاب های خود را محدود می کنند و مقداری خودسنجی واقع بینانه و آگاهی از مشاغل را نشان می دهند. از حدود ۱۱ سالگی تا دوران دبیر ستان، کودکان انتخاب های موقتی خود را بر تمایلات، توانایی ها، و محدودیت ها و همین طور زرق و برق استوار می کنند.

انتخاب واقع بینانه

مرحله بعدی با انتخاب واقع بینانه مشخص می شود. بعد از ۱۷ سالگی، انتخاب ها محدود و واقع بینانه تر می شوند. دانش آموزان ضروریات شغلی، پاداش ها، و حتی آینده مشاغل را ارزیابی می کنند. آنها خود را دقیق تر ارزیابی می کنند. به صورت ایده آل، آنها سعی می کنند تمایلات، توانایی ها و ارزش های خود را با شغل هماهنگ کنند. آنها برای اینکه تضمین کنند دانش و مهارت هایی را که برای وارد شدن به شغل مورد نظر خود نیاز دارند کسب خواهند کرد، برنامه های تحصیلی خود را هدایت می کنند. اما به خاطر داشته باشید که بسیاری از ما هرگز انتخاب های واقع بینانه نمی کنیم و سرانجام در مشاغلی قرار می گیریم که برنامه ای برای آنها نداشته ایم.

نگهداری

در طول مرحله نگهداری، در نقش شغلی خود جا می افتیم، که معمولا در نیمه دوم ۳۰ تا ۴۰ سالگی اتفاق می افتد.

تغییر شغل

در این مرحله با واقعیت هایی روبرو می شویم که از دیدگاه سنتی رشد شغلی منحرف می شود. این روزها، افراد بیش از یک بار مشاغل خود را تغییر می دهند. با اینکه افراد بارها شغل خود را تغییر می دهند ولی تمایلات خود را حفظ کرده و مشاغلی را جستجو می کنند که این تمایلات را منعکس می کنند. اگر بی قرار باشند، این علامت سلامت روان شناختی است نه بی ثباتی. برای بررسی کردن احساسات و گزینه های خود وقت صرف کنید، به خود جرأت دهید کارهای جدید را امتحان کنید.

بازنشستگی

آخرین مرحله در طرح سوپر، مرحله بازنشستگی است که طی آن فرد ارتباط های خود را با محیط کار قطع می کند.

roshdeman_admin

مطالب زیر را حتما بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    0