ویژگی های مدرس خوب: اعتماد به نفس
اعتماد به نفس
یک معلم خوب منبع اعتماد به نفس برای دانشآموزانش است. اعتماد به نفس در تدریس از تسلط داشتن بر دانش، آمادگی کامل و اقدام لازم در جهت مدیریت کلاس و دانشآموزان ناشی میشود.
اگر با اعتماد به نفس باشید، دانشآموزان نیز اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنند. یک دانشآموز با اعتماد به نفس بیشتر از کار لذت میبرد، وقت بیشتری را صرف آن میکند و ازاینرو در یک فضای علمی میآموزد و لذت میبرد.
واضح و شفاف صحبت کنید نه آرام یا سریع. از لکنت زبان جلوگیری کنید. با اعتماد به نفس جلو را نگاه کنید. چشم یا سر خود را پایین نگیرید. در زمان صحبت با دانشآموزان خود به چشمهای آنها نگاه کنید.
اگر کلاس نیاز به ایجاد انضباط دارد، این کار را منصفانه و مداوم انجام دهید. به دانشآموزان نشان دهید در عین حال که به آنها اهمیت میدهید ولی هیچگونه رفتار بد را نمیپذیرید.
اگر شبههای در کلاس وجود دارد، گوش کنید و برای پذیرفتن یک استدلال خوب آماده شوید، اما با دیدن کوچکترین بهانه و یا عکسالعمل از سوی دانشآموز از عقبنشینی خودداری کنید. یک معلم با اعتماد به نفس منطقی است اما ضعیف نیست.
موضوع خود را بشناسید. اعتماد به نفس از دانش ناشی میشود، نه از ظاهر و پرسروصدا بودن. اگر سؤالی از شما خواسته شده است که جواب آن را نمیدانید، بپذیرید. بگویید «عجب سؤال خوبی»، آن را بنویسید و جلسه بعد با جواب برگردید.